ایرانیان ساکن فلات ایران که می‌بایستی زمستان‌های سرد و نسبتا طولانی آسیای مرکزی را تحمل کنند، قومی گوشت‌خوار بوده، همانند دیگر اقوامی که گله و رمه دارند، از فرآورده‌های حَشم خویش روزگار می‌گذراننده‌اند»[1].

برای نمونه درباره تمدن آندرونوو که نیای ماقبل تاریخی هندوایرانیان هستند آمده است که: از آثار خوراکی‌هایی که نذر مردگان شده می‌توان بدین نتیجه رسید که غذای اصلی آن دوران لبنیات و غلات و سبزیجات بود و گوشت، به استثنای مجامع آیینی به ندرت مصرف روزانه داشت. بسته به محل، بخشی از مایحتاج از راه شکار و صید ماهی و گردآوردی خوراک تامین می‌شد»[2].

ثعالبی اهلی کردن حیوانات و استفاده از گوشت آنها را به هوشنگ نسبت داده است[3]. ابن بلخی به نقل از بسیاری از علمای پارسی گوید که هوشنگ پیامبر بوده به مردم دستور داد تا گاو و گوسفند و دیگر حیوانات را گوشتى کنند و از گوشت آن خورند»[4].

 

[1]- بویس، مری، 1393، تاریخ کیش زرتشت، ترجمه همایون صنعتی زاده، ج 1، ، ص 251.

[2]- برجیان، حبیب، 1393، آریاییان عصر مفرغ، در تاریخ جامع ایران، ج 1، ص 284-285.

[3]- ثعالبی، محمد بن عبدالملک، 1384، شاهنامه ثعالبی، ترجمه محمود هدایت، ص 3.

[4]- ابن بلخی، 1374، فارسنامه‌ی ابن بلخی، ص 92.

گوشتخواری بر اساس گل‌نبشته‌های تخت جمشید

هخامنشیان هم گوشتخوار بوده‌اند.

ایرانیان در درازنای تاریخ گوشتخوار بوده‌اند.

ص ,تاریخ ,ابن ,1، ,حیوانات ,ج ,ج 1، ,ابن بلخی، ,از گوشت ,دیگر حیوانات ,و دیگر

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Emigrent فروش یو پی اس آمریکا | ترکیه | چینی اسنپ فلز دلتنگی های مجرم پژوهش سرای دانش آموزی امام خمینی(ره) تفت rastin دمبل تعمیرتخصصی بُرد لباسشویی،یخچال و لوازم برقی ابی عالی | دانلود همه آهنگهای ابی عالی دستگاه کپی استوک و ستگاه چاپ روی تیشرت