هر چند امروزه بیشتر زرتشتیان از گوشت در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند. اما در گذشته نه چندان دوری جواز گوشت خواری در میان ایشان محل مناقشه بوده است. آذرکیوانیان که اصالتا از زرتشتیان ایران بودند و سپس در میان پارسیان هند مقامی والا یافتند از اصل با گوشتخواری مخالف بودند و زرتشت و دیگر پیامبران را مخالف این رسم می‌شمردند. کنت دو گوبینیو که از معاصرین مانکجی صاحب است درباره اختلاف زرتشتیان در مسئله جواز یا عدم جواز مصرف گوشت گوید: یکی از مسائلی که امروزه زرتشتیان را سخت به خود مشغول داشته مسئله‌ی خوردن گوشت است. عده‌ای موافق خوردن گوشت حیوانات هستند و عده‌ای دیگر با آن مخالف‌اند. یک دسته می‌گویند اگر انسان شخصا حیوان را ذبح نکرده باشد خوردن گوشت آن جایز است و دیگران مخالف این عقیده هستند»[1].

حتی امروزه نیز عده‌ای از زرتشتیان از خوردن گوشت پرهیز می‌کنند. مری بویس گوید: در ایام اخیر پاره‌ای از عرفای پارسیان که گیاهخواری پیشه کرده‌اند آداب و رسوم کهن کیش خود را کنار گذاشته می‌گویند، حتی گوشت گوسفند نِسا[2] بوده و خوردن آن حرام است»[3].

 

[1]- دو گوبینو، ژوزف آرتور، 1383، سه سال در آسیا، سفرنامه کنت دو گوبینو، ترجمه عبدالرضا هوشنگ مهدوی، ص 265-266.

[2]- آلوده و نجس.

[3]- بویس، مری، 1393، تاریخ کیش زرتشت، ترجمه همایون صنعتی زاده، ج 1، ص 366، یادداشت 44.

گوشتخواری بر اساس گل‌نبشته‌های تخت جمشید

هخامنشیان هم گوشتخوار بوده‌اند.

ایرانیان در درازنای تاریخ گوشتخوار بوده‌اند.

گوشت ,زرتشتیان ,خوردن ,جواز ,مخالف ,عده‌ای ,خوردن گوشت ,از زرتشتیان ,بودند و ,کنت دو ,در میان

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

یار آسمانی وبیناری شو daroblogB شرکت کیانقش کسب درآمد پرسپولیس ♡방탄소년단♡ تولید و پخش پلیور ریز بافت ارزان قیمت ریاضی هفتم ،هشتم،نهم تجارت با کشورهای آسیای میانه